Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Het streamen van berichten is een belangrijke eigenschap van FiveDolphins Community, omdat het gesprekken tussen bezoekers op gang brengt. Maar inderdaad, overdaad schaadt. Daarom kun je als host het aantal berichten dat een bezoeker krijgt via de configuratie sturen. 

  1. Allereerst wil je sturen op relevantie. Als je de criteria voor relevantie preciezer definieert, zijn er automatisch minder berichten die eraan voldoen.
  2. FiveDolphins kan daarnaast voorkomen dat bezoekers hetzelfde bericht meerdere keren gepresenteerd krijgen. Alleen berichten die de bezoeker actief volgt, worden dan bij elke update gestreamd.
  3. Als er dan nog te veel berichten aangemaakt worden, beperkt FiveDolphins het aantal berichten dat een bezoeker krijgt op basis van 3 intervallen, waarvan je als host de tijden instelt. 
    1. Aantal berichten per interval
    2. Interval waarbinnen hetzelfde bericht niet opnieuw getoond wordt
    3. Interval waarbinnen er geen bericht van dezelfde zender getoond wordt.
  4. In het uiterste geval heeft elke bezoeker zelf de mogelijkheid om de streaming te stoppen. Default is dat voor een periode, maar je kunt als host ook een voorziening maken waarmee de bezoeker kan zorgen dat de streaming permanent stopt.

Eén van de unieke eigenschappen van FiveDolphins is dat bezoekers niet naar de Community toe hoeven te gaan. De Community is op alle pagina’s aanwezig. 

Alle bezoekers worden bij de gesprekken betrokken, doordat berichten actief worden aangeboden. De zender bereikt meteen de andere bezoekers voor wie zijn bericht relevant is.

Daarnaast kan FiveDolphins berichten uit de database geautomatiseerd streamen. Deze voorziening is handig als de interactie stil mocht vallen. Als host bepaal je de selectiecriteria voor deze berichten, dus kun je berichten kiezen waarvan je weet dat bezoekers er op reageren. 

Zodra er eenmaal interactie tussen bezoekers bestaat, zal men ook zelf makkelijker het initiatief nemen een nieuw gesprek te starten.

De host definieert de zones in de Management Module. Via een handige user interface, kun je de selectie criteria bepalen. Je kunt criteria van de pagina en van de bezoeker gebruiken. Daarnaast kun je ook de tijd en dynamische stuurvariabelen gebruiken. Je kunt deze criteria indien gewenst gerandomiseerd toepassen.

Zones kunnen worden gekopieerd en aangepast, zodat gelijksoortige zones snel aan te maken zijn.

Zones kunnen worden met de kopieerfunctie ook makkelijk worden genest als ‘parent-child’. Je hoeft dan alleen de extra criteria in te voeren.

FiveDolphins heeft ook een automatische zone indeling. Als je die gebruikt, maakt FiveDolphins automatisch zones aan op basis van (een deel van) het pad in de URL of op basis van een variabele of functie de indeling maken. Dit kan handig zijn als je bijvoorbeeld elk blogartikel als aparte zone wilt definiëren. 

Ja, dat doe je door de bezoeker te taggen op basis van zijn gedrag. FiveDolphins heeft hiervoor ‘activations’. Als host heb je een handige user interface om op basis van events en criteria bezoekers te taggen. Vervolgens kun je de tags gebruiken om bezoekers te verbinden.

Zo zou je bijvoorbeeld in een online kampeerwinkel iemand die naar een gezinstent kijkt kunnen taggen met ‘gezin’. Vervolgens kun je dit hier, maar ook op andere pagina’s van je site blijven gebruiken om de gezinnen apart met elkaar in gesprek te brengen.

Ja en nee. Het hangt af van de host. Voor FiveDolphins en voor andere bezoekers is een bezoeker met een avatar werkelijk anoniem. Voor de bezoeker zelf trouwens ook. Eenmaal uitgelogd kent de browser hem niet meer en kun je niet meer als dezelfde avatar inloggen. Je kunt wel hetzelfde plaatje kiezen, maar de sessie zal altijd anders zijn. Je oude berichten staan dus ook niet in Mijn Berichten. 

Dat is anders als je met een social media account bent ingelogd. Dan staan oude berichten van vorige bezoeken netjes in je Mijn Berichten lijst.

De host kan echter een bezoeker taggen, en daardoor de bezoeker herkennen over de verschillende bezoeken heen. Dat kan als hij op basis van tracking of inlog bezoekers kan herkennen. De host moet een dergelijke herkenning in zijn Privacy Verklaring opnemen.

In de Management Module kan de host via een makkelijke user interface extra informatie koppelen berichten en events. Daarbij kan de host kiezen de info automatisch te presenteren of gebruik te maken van onze onderscheidende OnDemand functie. 

Het is onze overtuiging dat bezoekers de informatie meer waarderen als ze er zelf voor kiezen ‘m te openen. De OnDemand-functionaliteit laat de host daarom de informatie koppelen aan een keyword, een icoontje in het bericht of het context menu.

De koppeling wordt gemaakt op het moment dat het bericht gepresenteerd wordt en is dus altijd actueel. De koppeling hoeft niet te bestaan op het moment dat het bericht wordt ingetypt, maar kan achteraf worden toegevoegd. Omgekeerd kun je de info ook weghalen als deze niet meer actueel is.

Ja, de host kan zoekqueries beschikbaar stellen waarmee je kunt zoeken op meta-data van het bericht. Daarmee kun je bijvoorbeeld zoeken naar berichten zonder antwoord, of berichten die door een andere bezoeker gerapporteerd zijn als ongepast.

Het is inderdaad niet mogelijk om berichten te zoeken met een deel van een woord uit het bericht. Om de performance van het systeem te optimaliseren, slaan we gegevens op een speciale manier op. Het nadeel is dat daardoor zoeken op een deel van een woord niet ondersteund wordt.

De host kan wel bekende zoektermen verbreden naar varianten van hetzelfde woord. Daarmee wordt deze beperking voor een deel ondervangen.

Ja, je kunt niet alleen de kleuren aanpassen, maar je hebt toegang tot alle HTML en CSS van de berichten. Daarmee kun je de beleving helemaal aanpassen aan je site en je doelgroep.

Als host kun je kiezen of je de plugin links of rechts plaatst. De bezoeker kan vervolgens zelf de plugin verslepen naar willekeurige andere plek, of de plugin groot in het midden van het scherm zetten.

Naast de configuratie vooraf, kun je ook nog dynamisch de layout veranderen, om bijzondere events of berichten eruit te laten springen. Met behulp van de Tooltip functie in de Management Module definieer je de criteria en de layout. Je kunt weer zelf met CSS alle denkbare aanpassingen maken.

Je maakt je teamleden aan in de Management Module. Daarmee krijgen ze extra functies en worden ze automatisch anders gepresenteerd in de berichten. 

Bij de definitie van criteria voor events en tooltips kun je steeds gebruik maken van dit onderscheid tussen Employee en Customer. Daarmee kun je bepaalde functies en events juist wel of niet voor je medewerkers beschikbaar stellen.

Medewerkers gebruiken ook de plugin om berichten te volgen en verzenden. Onze filosofie is dat medewerkers tussen de klanten moeten staan, niet er tegenover. Daarom hebben ze binnen FiveDolphins dezelfde user interface, zij het met meer functionaliteit.

Alle functies binnen FiveDolphins zijn rolgebaseerd. Daarmee kun je ook binnen je team nog verschillende rechten of functies toekennen binnen de plugin.

De Management Module wordt niet gebruikt om berichten te volgen of verzenden. Je gebruikt deze Module alleen om je FiveDolphins Community te configureren.

De data van de gesprekken is het eigendom van de website waarop de FiveDolphins community wordt gehost. De host kan ook dynamisch geconditioneerde data naar zijn eigen omgeving laten sturen.

FiveDolphins is slechts verwerker van de data uit naam van de host. Wij gebruiken de data van de berichten alleen voor statistieken. 

Een FiveDolphins Community gebonden aan één juridische entiteit. Om die reden blijven gesprekken meestal beperkt tot de bezoekers van één specifieke site.

Maar we geven juridische entiteiten de mogelijkheid om zones te definiëren die verschillende sites te verbinden. Deze sites moeten altijd vooraf zijn aangemeld bij FiveDolphins.